Tips and Tricks for a 5 Minute PowerPoint Presentation

Durata unei prezentări depinde, de obicei, de subiect. Cu cât subiectul este mai important, cu atât mai lungă este durata prezentării! Cu toate acestea, ce se întâmplă dacă șeful dvs. vă cere să faceți o prezentare de 5 minute, chiar dacă este cel mai important subiect?

Da, doar 5 minute! Acum probabil că vă gândiți: „Doar 5 minute! este mult prea puțin!”. Dar, ca să fim sinceri, 5 minute este tot ce aveți nevoie pentru a vă transmite mesajul. Inspiră-te de la actorii de televiziune care își pot transmite mesajul în mai puțin de 30 de secunde. Așadar, de ce nu putem face o prezentare de impact în 5 minute?

Și să nu negăm faptul cât de îngrozitoare sunt acele prezentări de 60 de minute sau mai lungi. Cu toții am fost o victimă a unei astfel de torturi. Nu-i așa?

Prezentările de 5 minute sunt cu siguranță mult mai captivante și mult mai puțin plictisitoare decât prezentările lungi și plictisitoare. Prin urmare, am venit cu aceste trucuri pentru a vă ajuta să faceți o prezentare de 5 minute rapidă.

Începeți cu un Bang

Deschiderea ar trebui să fie de așa natură încât să vă promită victoria. Începeți cu un citat sau un fapt amuzant pentru a sparge gheața și pentru a vă conecta bine cu publicul dumneavoastră. Într-un interval de timp atât de mic, nu vă puteți asuma riscul de a vă pierde interesul publicului încă de la început. Începutul trebuie să fie de așa natură încât să vă țină publicul captiv până la final.

Audiența este Regele

Audiența voastră este Regele! Ei vor fi autoritatea care va decide dacă prezentarea dumneavoastră va fi un eșec sau un succes. Așadar, cunoașterea publicului este cheia succesului oricărei prezentări și, cine știe, s-ar putea chiar să puneți în geantă titlul de cea mai bună prezentare.

Înainte de a face prezentarea, cunoașterea gusturilor și antipatiilor publicului este foarte importantă. Dacă nu vă cunoașteți bine publicul este puțin probabil că veți reuși să vă intrigați audiența. Chiar dacă sunteți un prezentator excelent, la un moment dat sau altul este probabil că veți pierde interesul publicului dumneavoastră.

Păstrați prezentarea scurtă și simplă

Păstrați prezentarea dulce, simplă și la obiect. Prezentările dvs. nu trebuie să conțină mai mult de 5-6 slide-uri PowerPoint. Toate aceste slide-uri PowerPoint ar trebui să evidențieze toate punctele importante pe care doriți să le transmiteți publicului dumneavoastră. Cu toate acestea, informațiile ar trebui să fie cât mai limitate, astfel încât audiența să se concentreze pe cuvintele dvs. mai degrabă decât să citească slide-urile. De asemenea, fiecare punct trebuie să rezoneze cu audiența.

Slow and steady wins the race

Nu vă grăbiți prezentarea vorbind prea repede. Luați-o încet, astfel încât totul să poată fi înțeles cu ușurință. Explicați foarte încet fiecare punct al dvs. astfel încât să lase un impact puternic în mintea audienței dvs. și să poată memora informațiile furnizate.

Adaugați emoții și entuziasm

Ce modalitate mai bună decât să vă prezentați prezentarea cu entuziasm și să creați o conexiune emoțională cu audiența dvs. Faceți acest lucru cu ajutorul gesturilor și expresiilor faciale, care vă sunt foarte utile atunci când aveți doar 5 minute la dispoziție pentru a vă transmite mesajul.

Prezentați un infografic

Infograficele pot fi cel mai bun instrument atunci când trebuie să prezentați informații într-un timp scurt. Ele transformă diagramele și graficele plictisitoare în grafice uimitoare din punct de vedere vizual, care vor atrage și vă vor captiva publicul. Prin urmare, creați un diapozitiv infografic de impact pentru a vă transmite mesajul în mod eficient și convenabil.

Practica îl face pe om perfect

Practicați, practicați și practicați!

Practicați bine înainte de a face prezentarea în fața unei oglinzi sau a unei audiențe false pentru a vă dezvolta încrederea. De asemenea, trebuie să fiți familiarizat cu fiecare componentă inclusă în slide-urile PowerPoint. Prin urmare, exersați-o de cât mai multe ori înainte de a o prezenta efectiv în fața publicului.

Concluzie

Acestea sunt câteva linii directoare generale care se aplică tuturor prezentărilor de 5 minute, indiferent de subiect. Urmarea acestor trucuri vă va ajuta să creați prezentări de top fără prea mult efort. De asemenea, după ce veți urma aceste sfaturi și trucuri, vă veți îndrăgosti de ideea de a prezenta prezentări de 5 minute, care altfel erau destul de înfiorătoare și derutante.

Pentru a afla mai multe astfel de sfaturi și trucuri, asigurați-vă că vizitați site-ul nostru SlideTeam.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.