OK

Ceaiul verde și ceaiul matcha sunt similare prin faptul că provin din aceeași plantă Camellia Sinensis, sunt superalimente vechi de 1.000 de ani, iar profilurile lor nutriționale se spune că oferă multe beneficii pentru sănătate. Deși ambele sunt ceaiuri verzi, aroma, textura, culoarea și metodele de preparare sunt diferite.

Experimentați diferența dintre ceaiul matcha și ceaiul verde

Experții de la Art of Tea împărtășesc diferențele dintre ceaiul matcha și ceaiul verde și ceea ce face ca aceste două ceaiuri verzi să fie distincte.

Prelucrare

Ceaiul verde și ceaiul matcha sunt cultivate diferit. Ceaiul verde este cultivat la soare, în timp ce ceaiul matcha este cultivat la umbră în cele trei săptămâni înainte de a fi recoltat. Ceaiul verde crește de un verde tern, cu o nuanță maronie, iar ceaiul matcha crește de o culoare verde vibrantă. Umbra crește nivelul de clorofilă din frunze care îi conferă matcha culoarea sa strălucitoare.

În timpul recoltării, ceaiul verde este tăiat de o mașină și trimis direct la o fabrică de prelucrare unde este aburit pentru a opri fermentarea. Frunzele sunt apoi uscate prin suflare cu ajutorul unei mașini cu vârtej. Frunzele de ceai Matcha sunt recoltate prin selectarea manuală a celor mai bune frunze de ceai verde din plantă. Tulpinile și nervurile sunt îndepărtate, iar frunzele sunt măcinate cu piatră pentru a obține pulberea de matcha.

Gust

Gustul ceaiului verde este ușor și proaspăt, cu nuanțe ierboase sau pământii și, în funcție de modul în care este preparat, poate avea uneori un gust puțin amar. Ceaiul verde preparat la rece este mult mai fin, deoarece aroma este extrasă lent timp de câteva ore. Ceaiul Matcha este o pulbere moale care are o aromă mai bogată, mai dulce și o textură spumoasă.

Preparare

Ambele ceaiuri pot fi preparate calde sau reci. Matcha se bate în apa fierbinte sau se agită cu Matcha Shaker-ul nostru Matcha atunci când se prepară Matcha cu gheață, în timp ce frunzele de ceai verde se infuzează în apă fierbinte. Ceaiul verde se prepară cel mai bine la o temperatură blândă a apei de 180°-185° F, cu un timp de infuzare de aproximativ 3 minute. Apa prea fierbinte poate duce la eliberarea de taninuri din frunze, ceea ce face ca ceaiul să devină astringent. Ceaiurile verzi de calitate superioară pot fi retopite de 2-3 ori înainte ca aroma să înceapă să se degradeze. Se sugerează să folosiți aproximativ 1 linguriță la o ceașcă de 8 oz pentru rezultate optime.

Nutriție

Din moment ce ceaiul matcha este făcut cu întreaga frunză măcinată în pulbere, apoi amestecată cu apă, acesta își păstrează toți nutrienții. În cazul ceaiului verde, frunzele sunt infuzate în apă fierbinte, iar apoi ceaiul vrac sau pungile de ceai sunt aruncate, ceea ce ia cu sine o parte din nutrienți. În cele ce urmează este o comparație a nutrienților pentru matcha vs. ceaiul verde:

  • Antioxidanți

Catechinele sunt antioxidanți puternici care pot crește metabolismul, rezistența și reduc radicalii liberi și toxinele, făcându-vă mai puțin susceptibili la boli.

Matcha – 134 miligrame (în funcție de cantitatea de Matcha folosită)

Ceai verde – 63 miligrame (în funcție de cantitatea de ceai verde folosită)

  • Taninuri

Cunoscuți și sub numele de polifenoli, taninurile sunt micronutrienți care provin din plante și se găsesc în ceaiuri și în vin.

Matcha – 99 miligrame (în funcție de cantitatea de Matcha folosită)

Ceai verde – 7 miligrame (în funcție de cantitatea de ceai verde folosită)

  • Aminoacizi

L-teanina este un aminoacid care oferă sporul de energie al cofeinei, fără a se prăbuși din cauza cofeinei. Se spune că acest aminoacid îmbunătățește învățarea, memoria și creativitatea.

Matcha – 45 miligrame (în funcție de cantitatea de Matcha folosită)

Teai verde – 3 miligrame (în funcție de cantitatea de ceai verde folosită)

  • Cafeină

O cană de Matcha are un procent mult mai mare de cofeină decât o cană de ceai verde. În general, o ceașcă de 8 oz de ceai verde produce aproximativ 15-48mg de cofeină pe porție. Această măsură variază în funcție de cât timp este infuzat ceaiul. Cu cât timpul de infuzare este mai lung, cu atât conținutul de cofeină va fi mai mare. Conținutul de cofeină va scădea de fiecare dată când ceaiul este repus la infuzat.

Matcha – aproximativ 280 miligrame (în funcție de cantitatea de Matcha folosită)

Teai verde – aproximativ 35 miligrame (în funcție de cantitatea de ceai verde folosită și de cât timp este infuzat ceaiul)

Găsește ceaiul potrivit pentru tine

Art of Tea oferă mai multe varietăți atât de matcha, cât și de ceai verde. Încercați-le pe fiecare dintre ele pentru a vedea care vi se potrivește sau păstrați-le pe amândouă la îndemână pentru a putea alege ceaiul potrivit în funcție de starea dumneavoastră de spirit. O modalitate excelentă de a face acest lucru este să vă alăturați clubului nostru de ceai.

Magazin Art of Tea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.