Învățați diferența dintre semințele non-hibride și semințele hibride

Creșterea plantelor poate fi destul de complicată, dar termenii tehnici pot face cultivarea plantelor și mai confuză. Termenii semințe hibride și semințe non-hibride sunt doi dintre acești termeni. Acești termeni sunt deosebit de confuzi din cauza unei dezbateri politice destul de aprinse care are loc în jurul acestor termeni. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre ce sunt semințele hibride și semințele non-hibride.

Ce sunt semințele hibride?

Semințele hibride sunt produse de companii prin polenizarea atentă a două soiuri specifice. În mod normal, această reproducere extrem de selectivă a plantelor se face pentru a aduce împreună două trăsături în fiecare dintre soiurile alese, astfel încât sămânța rezultată să aibă ambele trăsături.

Așa, de exemplu, o plantă de tomate poate fi foarte tolerantă la secetă și o altă plantă de tomate produce viguros, cele două plante pot fi polenizate încrucișat pentru a produce o plantă de tomate tolerantă la secetă care produce multe roșii.

Plantele cultivate din semințe hibride nu produc, de obicei, semințe care pot fi folosite pentru a crește același tip de plante și pot produce chiar semințe care nu vor crește deloc.

Chiar dacă termenul „semințe hibride” este adesea folosit în legătură cu legumele, orice tip de plantă care produce semințe poate fi transformată într-o varietate hibridă.

Ce sunt semințele non-hibride?

Semințele non-hibride sunt, de asemenea, numite semințe cu polenizare deschisă sau semințe de moștenire. Semințele non-hibride provin din plante care sunt polenizate în mod natural. Unele dintre aceste varietăți există de secole.

Semințele ne-hibride vor produce plante ale căror semințe vor produce mai multe plante care arată la fel ca planta mamă.

Ar trebui să folosesc semințe hibride sau semințe ne-hibride?

În ciuda dezbaterilor de pe internet cu privire la faptul că ar trebui să folosiți semințe hibride sau nu, aceasta este de fapt o întrebare personală pentru un grădinar. Atât semințele hibride, cât și semințele non-hibride au avantajele și dezavantajele lor.

Cele pozitive pentru semințele hibride sunt că acestea tind să aibă performanțe mai bune în grădina dvs. în ceea ce privește mai multe fructe și legume produse, mai multe plante care supraviețuiesc bolilor și dăunătorilor și mai multe flori. Pentru un grădinar, acest lucru poate însemna un randament sporit pentru tot timpul petrecut în îngrijirea unei grădini.

Cele negative pentru semințele hibride sunt că tind să fie mai scumpe de cumpărat din cauza procesului specializat de polenizare, iar semințele pe care le colectați de la ele nu vor produce aceeași plantă anul viitor și, în unele cazuri, au fost crescute astfel încât nicio plantă nu poate crește din semințele unei plante hibride.

Cele pozitive pentru semințele non-hibride sunt că acestea vin într-o varietate minunată. De exemplu, în cazul plantelor de tomate, există literalmente mii de varietăți non-hibride pe care le puteți încerca și fiecare are propriul aspect și gust. Din cauza costului și a timpului implicat în producerea semințelor hibride, există doar câteva zeci de soiuri, așa că opțiunile dvs. sunt limitate.

Cu semințele non-hibride, puteți, de asemenea, să colectați semințe de la plantă și să le folosiți din nou anul viitor pentru a cultiva același soi de plantă.

Cele negative pentru semințele non-hibride este că nu sunt la fel de bine rotunjite ca semințele hibride. Multe semințe non-hibride sunt mult mai sensibile la boli și dăunători decât omologii lor hibrizi. De asemenea, ele tind să nu producă nici pe departe la fel de mult ca semințele hibride.

Ce este potrivit pentru dvs. depinde de ceea ce vă doriți de la grădina dvs. Luați în considerare cu atenție ce tip de semințe este cel mai bun pentru dumneavoastră.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.